Festiwal kulinarny na Leszczynkach - degustacja potraw kuchni międzynarodowej (1)
Skrócony opis projektu
Bezpłatna degustacja kuchni międzynarodowej w ramach festiwalu kulinarnego na Leszczynkach.
Charakter projektu
Dzielnicowy, Leszczynki
Typ projektu
Projekt mały
Kategorie projektu
kultura
Lokalizacja projektu - Adres
Teren dzielnicy Leszczynki, np. ul. Niemojewskiego/Ramułta - obok parku Zielone Leszczynki.Lokalizacja projektu - Opis lokalizacji
Foodtruck'i serwujące dania kuchni międzynarodowej - od 3 do 5.Numery i obręby działek
Własność działek
---Szczegółowy opis projektu
Udział w festiwalu kulinarnym polega na realizacji przez mieszkańców kuponów degustacyjnych, przeznaczonych na zamawianie dań w samochodowych barach biorących udział w wydarzeniu.
W ramach projektu przewiduje się wykupienie 450 kuponów degustacyjnych, każdy o wartości 30 zł. Kupony będą możliwe do wykorzystania w czasie festiwalu. Czas trwania festiwalu przewiduje się na 1 dzień (sobota lub niedziela) w godzinach 12-17.
Promocja wydarzenia będzie odbywać się zarówno tradycyjnie (poprzez dystrybucję ulotek i plakatów) jak i elektronicznie, poprzez platformy internetowe.
Kupony degustacyjne będą dystrybuowane przez radnych dzielnicy Leszczynki w ramach działalności społecznej, z min. 14-dniowym wyprzedzeniem oraz w trakcie wydarzenia. Promocja festiwalu i dystrybucja kuponów powinna rozpocząć się z wyprzedzeniem min. 30-dniowym.
Udział w festiwalu jest bezpłatny, co sprawia, że każdy może wziąć udział w tym smakowitym wydarzeniu. To doskonała okazja dla rodzin, przyjaciół, sąsiadów i miłośników kulinariów.
Projektowanie uniwersalne
Tak
Cel projektu i uzasadnienie potrzeby jego realizacji
Festiwal kulinarny w Gdyni-Leszczynkach to wydarzenie, które ma nie tylko kulinarne, ale także kulturowe znaczenie:
- Promocja kulinarnego dziedzictwa Gdyni: Festiwal podkreśla znaczenie kulinarnego rodowodu miasta Gdynia.
- Eksploracja smaków i trendów kulinarnych.
Festiwal kulinarny w Gdyni-Leszczynkach to nie tylko okazja do delektowania się potrawami, ale także do odkrywania nowych kulinarnych inspiracji i czerpania radości z jedzenia.
Przybliżone koszty realizacji projektu
Lp. | Składowe części zadania (m.in. opis, cena ilość) | Koszt (cena x ilość) |
---|---|---|
1 | Zakup kuponów degustacyjnych 450 szt. | 13500 zł |
2 | Promocja - plakaty, reklama internetowa | 500 zł |
3 | Druk kuponów degustacyjnych | 500 zł |
Przybliżony łączny koszt realizacji projektu: | 14500 zł |